Normal_mishandeling_kind_knuffel_

Van maandag 15 tot en met zondag 21 november 2021 vindt de negende editie van de Week tegen Kindermishandeling plaats. Dit jaar is het thema: ‘... dichterbij dan je denkt’. Het thema vergroot het besef dat kindermishandeling ook dichtbij plaats kan vinden en dat je er soms dichterbij bent dan je denkt. Het roept op tot zelfreflectie, het openen van je ogen tegen kindermishandeling en tot bewustwording. Dit meldt het ministerie van Volksgezondheid. 

 

… dichterbij dan je denkt kan door iedereen anders ingevuld worden. Dit maakt het een thema van ons allemaal; professionals, organisaties, ouders, ervaringdeskundigen en ieder ander.

Denk bijvoorbeeld aan: ‘Hulp, dichterbij dan je denkt’, voor de slachtoffers of ‘De oplossing, dichterbij dan je denkt’, voor de omgeving. Maar ook: ‘Ondersteuning is dichterbij dan je denkt’, voor daders. Want hun gedrag komt vaak ergens uit voort en het is belangrijk om óók hen de helpende hand te bieden om verdere escalatie te voorkomen.

Activiteiten in heel Nederland

Tijdens de Week tegen Kindermishandeling worden elk jaar tientallen activiteiten georganiseerd. Deze activiteiten kunnen nu worden aangemeld via: weektegenkindermishandeling.nl. Begin oktober worden de eerste activiteiten op deze zelfde website gedeeld.

Door: Nationale Zorggids