Normal_rss_entry-300458

Een 53-jarige vrouw en een 58-jarige man uit Limburg, die worden verdacht van seksueel misbruik van zeven jonge meisjes in de regio Eindhoven, staan maandag terecht. Het Openbaar Ministerie bracht vorige week naar buiten dat het misbruik werd gefilmd en dat de verdachten al sinds 13 juni vastzitten.

De vrouw bood zich volgens het OM via verschillende websites aan als oppas. Bij zes gezinnen waar zij op kinderen paste, vond misbruik plaats. In totaal werden zeven meisjes slachtoffer, ze waren tijdens het misbruik tussen 1 en 6 jaar oud. De oppas filmde het misbruik en stuurde beelden door naar de 58-jarige medeverdachte, aldus het OM.

Deze zaak werd in gang werd gezet door ouders die op 12 juni thuiskwamen na een avondje uit en op beelden uit de kinderkamer zagen dat de oppas hun 2-jarige dochter seksueel had misbruikt. Ze schakelden direct de politie in.

Arrestaties

Nog dezelfde nacht werd de vrouwelijke verdachte aangehouden in haar woning in Noord-Limburg. Daar werden meerdere gegevensdragers in beslag genomen. Uit beelden werd duidelijk dat de vrouw tijdens het misbruik via videobellen contact had met de 58-jarige man. Hij werd overdag aangehouden. Er zijn geen aanwijzingen dat de kinderporno naar anderen is toegestuurd of bijvoorbeeld op het darkweb is geplaatst.

Door: ANP