Geen vaccinatiecampagne voor basisschool, mogelijk langer kerstvakantie

Ondanks het hoge aantal besmettingen onder basisschoolkinderen overweegt het kabinet voorlopig geen grootschalige vaccinatiecampagne voor deze groep. In België, de Verenigde Staten en Israël zijn ze al begonnen om deze leeftijdsgroep te vaccineren. In Nederland ligt dit heel gevoelig. Om de snelle stijging van besmettingen tegen te gaan, overweegt het kabinet om de kerstvakantie van de basisschool te verlengen. Dat meldt het Algemeen Dagblad. 

Afgelopen week steeg het aantal coronagevallen bij kinderen tussen de 5 en 9 met 85 procent. Bij kinderen van 10 jaar en ouder lag dit percentage rond de 75 procent. Veel basisscholen stuurden al meerdere klassen naar huis. Het kabinet overweegt vanwege deze ontwikkelingen een langere kerstvakantie voor de basisschool. 

Kinderen niet vaccineren

Om het coronavirus binnen de perken te houden, is het een optie om de basisscholen langere tijd te sluiten. Károly Illy, de voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK) en lid van het OMT, vermoedt dat het OMT dit binnenkort gaat bespreken. De NVK is geen voorstander van het vaccineren van kinderen. Kinderen worden over het algemeen niet heel ziek van het coronavirus. Om die reden voelt de NVK er weinig voor om kinderen te vaccineren. 

Door: Nationale Zorggids