Normal_mondkapje_kinderen

Een coronabesmetting bij kinderen gaat vaak hetzelfde als bij een verkoudheid. De klachten komen veelal overeen. Nu is dit niet per se nieuws, maar het onderzoek van UMC Utrecht laat voor het eerst heel gedetailleerde gegevens over de ziekteverschijnselen bij kinderen zien, legt kinderarts en epidemioloog Patricia Bruijning uit. Dit meldt NOS. 

Het coronavirus ging ook voor de Delta-variant al flink rond onder kinderen. Inmiddels heeft zo’n twee derde van de kinderen onder 12 jaar het coronavirus gehad, zegt het UMC Utrecht. Dat zijn meer kinderen dan voorheen werd gedacht. Dit komt deels doordat kinderen in eerdere stadia van pandemie minder werden getest.

Geen verschillen 

Maar wat ook meespeelt is dat het bij kinderen lang niet altijd zichtbaar is dat ze corona hebben. Immers, de klachten komen overeen met een gewone verkoudheid. “Dankzij de dagboeken die ze allemaal hebben bijgehouden, konden we de symptomen van corona en andere luchtweginfecties goed met elkaar vergelijken”, legt kinderarts Bruijning van het UMC Utrecht uit. De ernst van de klachten en de soort klachten bij corona of een verkoudheid, blijken niet te verschillen. “Overigens is dat bij volwassenen nadrukkelijk niet zo, dat laat dit onderzoek ook zien.”

Door: Nationale Zorggids