Dit zijn de belangrijkste wijzigingen in het nieuwe protocol Kinderopvang

Vrijdag 14 januari 2022 heeft het kabinet tijdens de persconferentie aangekondigd dat de quarantaineregels wijzigen. Deze wijzigingen zijn inmiddels verwerkt in het protocol. Dat meldt Rijksoverheid.

Als u een huisgenoot of nauw contact bent van iemand die positief getest is op Covid-19,  hoeft u niet in quarantaine te gaan als u korter dan 8 weken geleden positief getest bent, hersteld bent en geen klachten heeft of als u langer dan 1 week geleden een boostervaccinatie heeft gehad en geen klachten heeft.

Krijgt u toch coronaklachten? Laat u dan testen. Via de Quarantaine Check COVID-19 kunt u per situatie nagaan of er een quarantaineadvies geldt.

Cruciale beroepen

Het kabinet heeft ook aangekondigd dat er mogelijk een uitzondering op de quarantaineregels komt voor personen werkzaam in een cruciaal beroep en die niet onder de twee hierboven genoemde uitzonderingen vallen. Dit moet uitgewerkt worden en is nu nog niet inwerking getreden. Als deze uitzondering inwerking treedt, wordt dit zo spoedig mogelijk bekendgemaakt. 

Door: Nationale Zorggids