Tijdelijke stop op VGZ-verzekerden bij aanbieder van wijkverpleging ExpertCare

ExpertCare overschrijdt voor het zevende jaar op een rij het budgetplafond van VGZ. Omdat de zorgverzekeraar het plafond niet wil verhogen, moet de aanbieder van wijkverpleging opnieuw een cliëntenstop invoeren. Dit meldt ExpertCare. 

Beide partijen wisten volgens de wijkverpleger al dat het plafond ontoereikend zou zijn, maar een contract weigeren kon ExpertCare naar eigen zeggen niet. “Wij willen geen uitsluiting van cliënten op basis van hun verzekering, maar hiertoe worden wij nu wel gedwongen.” ExpertCare heeft contracten met alle zorgverzekeraars en heeft gesprekken met ze gevoerd over het budgetplafond. VGZ zou de enige verzekeraar zijn die weigerde gehoor te geven aan de oproep om voor dit jaar extra geld beschikbaar te stellen. Nieuwe cliënten die daar zijn verzekerd, kunnen er nu niet terecht voor wijkverpleging. Dit kan resulteren in een langer ziekenhuisverblijf of veelvuldige ziekenhuisbezoeken.

Intensieve kindzorg gaat door

Villa ExpertCare die intensieve kindzorg levert, neemt tot het einde van het jaar nog wel VGZ-verzekerden aan. Reguliere cliënten met zo’n verzekering kunnen ook gewoon zorg blijven verwachten. DE zorgorganisatie draagt voor hen zelf de kosten.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky