Conflict over wachtlijst: 1,5 miljoen euro nog niet uitbetaald aan Go! voor Jeugd

De gemeente Alphen is samenwerkingsverband Go! voor Jeugd nog 1,5 miljoen euro verschuldigd, zegt de organisatie. Volgens de zes samenwerkende jeugdinstellingen heeft de gemeente geleverde jeugdzorg in 2023 nog niet volledig betaald. Go! voor Jeugd heeft hierdoor zelf ook problemen met betalingen aan 150 onderaannemers. Via een kort geding eist de organisatie het geld van Alphen. Dit meldt Algemeen Dagblad.

Sinds dit jaar voert Go! voor Jeugd niet meer de jeugdzorg uit voor de gemeenten Alphen en Kaag en Braassem. Een ruzie over de wachtlijsten bracht een eind aan de samenwerking. De gemeenten voeren nu zelf de jeugdzorg uit. Alphen en Go! voor Jeugd werken al maandenlang aan een oplossing, maar de gedane voorstellen hebben hier nog niet voor gezorgd.

Vragen over wachtlijsten

Dat er nog 1,5 miljoen euro openstaat, heeft volgens de gemeente te maken met vragen over de wachtlijsten en de overdracht van dossiers van jongeren in de jeugdhulp. Voordat dit geld wordt overgemaakt, voert de gemeente een onafhankelijk onderzoek hiernaar uit.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky