Normal_vaccine-in-leg_vaccinatie_been_wiki_-c_

Deze week ontvangen 6.000 kinderen van 6 tot 14 maanden een uitnodiging voor een extra vaccinatie tegen mazelen. De minister van VWS heeft tot deze extra vaccinatie besloten vanwege een epidemie van mazelen in regio’s met een lage vaccinatiegraad. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Doelgroep
Normaal krijgen kinderen op de leeftijd van 14 maanden de BMR-vaccinatie tegen bof, mazelen en rodehond aangeboden via het Rijksvaccinatieprogramma. De extra BMR-vaccinatie wordt nu eerder, vanaf de leeftijd van 6 maanden, aangeboden. De extra inenting is bedoeld voor alle kinderen van 6 tot 14 maanden die in gemeenten wonen waar minder dan 90% van de kinderen tegen mazelen ingeënt zijn. Zij krijgen een persoonlijke uitnodiging thuisgestuurd. Kinderen van 6 tot 14 maanden die behoren tot de reformatorische gezindte komen, ongeacht hun woonplaats, ook voor deze BMR-vaccinatie in aanmerking. Zij kunnen een afspraak maken bij het consultatiebureau of de GGD. Het aanbod van deze extra vaccinatie loopt door zolang de mazelenepidemie actief is.

Inhaalvaccinatie
Ook kinderen die niet beschermd zijn tegen mazelen omdat ze de vaccinaties in het Rijksvaccinatieprogramma om welke reden dan ook niet hebben gehad, kunnen de BMR-vaccinatie alsnog halen.

© Nationale Zorggids