Normal_couveuse_baby

Vanaf 1 oktober is het voor zwangere vrouwen uit de regio Voorne-Putten niet meer mogelijk om te bevallen in het voormalig Ruwaard van Putten ziekenhuis. Voor bevallingen moeten zij voortaan naar het Ikazia Ziekenhuis, Maasstad Ziekenhuis of het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis. Dat meldt het Spijkenisse Medisch Centrum (SMC).

Voor zwangerschapscontroles onder begeleiding van verloskundigen en gynaecologen kunnen zwangere vrouwen met een medische indicatie nog steeds wel terecht in Spijkenisse, maar de bevalling vindt dan plaats in een van de drie partnerziekenhuizen. De couveuseafdeling in het SMC blijft geopend tot 1 oktober. Verloskundigen en huisartsen zijn hierover geïnformeerd.

De nieuwe invulling van kindergeneeskunde en geboortezorg passen bij het nieuwe zorgprofiel van het SMC. Kinderen, pasgeborenen en zwangeren hebben een hoog risicoprofiel en hebben daarom vaak meer specialistische en acute zorg nodig. Die zorg vindt in het SMC niet plaats; patiënten kunnen hier op afspraak alleen terecht voor onderzoek, controles en kleine ingrepen. Meer specialistische zorg wordt verleend door de overige ziekenhuizen in de regio waarmee door SMC wordt samengewerkt.

© Nationale Zorggids