Normal_bebe_baby_geboorte_slapen_wiki_c-_

In 2013 gaven ouders hun pasgeboren kinderen het vaakst de namen Tess (774 keer) en Sem (740 keer). Het jaar daarvoor waren de populairste namen Emma en Daan. Dat maakt de Sociale Verzekeringsbank (SVB) bekend, zo meldt Nu.nl.

De SVB keert ieder kwartaal de kinderbijslag uit en heeft daarom het overzicht op de populairste kindernamen. De naam Sem staat al een aantal jaar in de top 3, terwijl Tess flink gestegen is op de lijst vanaf plek 10 in 2012. Op de tweede en derde plek van meisjesnamen staan Sophie (705) en Julia (692), bij de jongensnamen zijn dat Levi (724) en Bram (723). De namen Jesse (622) en Finn (706) waren de grootste stijgers. Nieuw in de top twintig zijn de meisjesnamen Zoë en Evi.

Elk jaar zitten er ook weer bijzondere namen tussen. Zo registreerde de SVB een jongetje dat vernoemd werd naar de bekende filmregisseur Ridley-Scott. Andere ouders kozen de bijzondere namen Lexus, Provider en Blessing voor hun zoon. Bijzondere namen voor meisjes waren dit jaar Tiger-Lily, Queen-Chanelly en Pepper-Seven.

© Nationale Zorggids