Normal_nimitz_class_surgery

Keizersneden leiden bij één op de vijf vrouwen tot problemen. Als gevolg van het onvolledig aan elkaar groeien van de snee hebben veel patiënten last van bloedingen. Ook lijkt het erop dat dames die klachten houden na een keizersnede minder snel weer zwanger kunnen worden. Dit meldt het Algemeen Dagblad. 

Uit onderzoek van gynaecologen van het VU Medisch Centrum in Amsterdam is dit naar voren gekomen. Het meest voorkomende probleem, zo vonden de onderzoekers, is dat er een holte ontstaat in de baarmoeder wanneer de snee niet volledig aan elkaar groeit. Dit heeft dagelijks bloedverlies, een scherpe pijn in de onderbuik en onvruchtbaarheid tot gevolg. 
 
Wanneer de snee niet geheel dichtgroeit hoeft dit niet meteen tot problemen te leiden. 'We weten nu dat bij ruim de helft van de keizersneden bij het littekenweefsel een holte in de baarmoeder van de vrouw kan ontstaan', zegt gynaecoloog Judith Huirne van het VUmc. Echter, voor een op de vijf vrouwen heeft dit klachten tot gevolg. “Sommige vrouwen, zelfs die met een kinderwens, komen hier en zeggen: haal die baarmoeder er maar uit.”
 
© Nationale Zorggids