Normal_images__3_

De St. Anna Zorggroep uit Geldrop gaat samenwerken met thuiszorgorganisatie ZuidZorg uit Veldhoven. Op dinsdag ondertekenden de raden van bestuur het samenwerkingscontract. De samenwerking zal in eerste instantie doorgevoerd worden op vier zorggebieden. Dit meldt het Eindhovens Dagblad. 

Volgens Ingrid Wolf, bestuurder van de St. Anna Zorggroep, gaat het om een langdurige, strategische samenwerking. Beide organisaties blijven zelfstandig. 
 
De partijen slaan de handen ineen op het gebied van geboorte- en kraamzorg. Ze willen nieuwe technieken in gaan zetten om de vrouwen te volgen. De zorg zal worden aangeboden vanuit het nieuwe geboortecentrum van St. Anna dat in september opent. Daarnaast willen de partijen gaan samenwerken met het geriatrisch expertisecentrum van Ananz. Gespecialiseerde hulp aan ouderen en thuiszorg voor ouderen is ook een focuspunt. De samenwerking gaat zich daarnaast nog concentreren op wijk- en buurtzorg. De partijen willen ervoor gaan zorgen dat mensen langer thuis kunnen blijven wonen, onder meer door mobiele internettechnologie in te zetten. Het verbeteren van de overdracht tussen ziekenhuisafdelingen en de na- en revalidatiezorg na een opname in het ziekenhuis is het laatste punt. 
 
© Nationale Zorggids