Normal_baby_schattig
In het ziekenhuis Bernhoven wordt morgen een geboorteloket geopend. De gemeente Uden opent het loket zodat kersverse ouders niet per se meer naar het gemeentehuis hoeven te komen om hun pasgeboren baby aan te geven. Dit meldt het ziekenhuis Bernhoven. 
 
Ouders waarvan het kind in het ziekenhuis geboren wordt, kunnen aangifte doen bij een ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente via het geboorteloket. Er zal op alle werkdagen een ambtenaar aanwezig zijn. Het geboorteloket is van maandag tot vrijdag van 9 tot 11 uur geopend. Niet alleen de ouders kunnen aangifte van de geboorte doen, maar ook een medewerker van de afdeling verloskunde mag dit doen. Om een geboorteaangifte te doen, moet een afspraak gemaakt worden. 
 
Burgemeester Hellegers: “Het geboorteloket bevindt zich in de lounge van de kraamafdeling en kinder-jongerenafdeling in Bernhoven.” Volgens de burgemeester zijn het vooral vaders die de gang naar het gemeentehuis maken voor de aangifte. “Bij het geboorteloket kunnen beide ouders mee.”
 
Een baby dient uiterlijk 3 dagen na de geboorte aangegeven te worden. Ouders kunnen ook nog altijd aangifte bij het gemeentehuis doen. 
 
© Nationale Zorggids