Normal_leerlingen_klas_basisschool_school

Leerlingen van een Hengelose basisschool nemen over een paar weken plaats in de cliëntenraad van BTK Kraamzorg. De kinderen mogen meelopen binnen de organisatie en tijdens een zitting van de cliëntenraad aangeven wat ze van kraamzorg thuis vinden. Dat meldt Tubantia.

Omdat kinderen vaak anders denken dan volwassenen kunnen ze een nieuw licht werpen op allerlei situaties en ontwikkelingen in de kraamzorg, zo zegt Hendrie Brunink, directeur van BTK. “Daar willen we graag ons voordeel mee doen: dat komt de kwaliteit van de kraamzorg ten goede”, aldus Brunink. Ook de directeur en leerkrachten van de Hengelose basisschool 't Schöppert zijn enthousiast. Het is een leerzame ervaring voor de kinderen. Directeur Habib Faal: “Zij leren naar elkaar te luisteren, te vergaderen, voor hun mening op te komen en hoe een bedrijf functioneert.” De basisschool denkt dat de kraamzorgorganisatie ook kan leren van de kinderen, zo zorgt het wellicht voor een andere kijk op de bedrijfsvoering.

Nadat de kinderen een ochtend hebben meegelopen, mogen ze vertellen wat hun ervaringen zijn. Ook vindt een evaluatie van de samenwerking plaats. 

©Nationale Zorggids