Normal_kroger_baby_food_aisle

Baby's krijgen steeds vaker glutenvrije babyvoeding te eten. In een nieuwe richtlijn van de Europese organisatie voor gezondheid van kinderen (ESPGHAN) staat dat eten met gluten tussen de leeftijd van 4 en 12 maanden geïntroduceerd kan worden. Toch blijft het de vraag of glutenvrij eten voor baby's echt nodig is. Dat meldt Vakblad Vroeg.

Steeds meer ouders geven hun baby glutenvrije voeding omdat ze denken dat het gezonder is. Maar de medische noodzaak is er lang niet altijd: 1 op de 100 mensen moet uit medische overwegingen glutenvrij eten. Op dit moment is er nog niet veel bekend over de overstap van glutenvrij naar niet-glutenvrij eten bij baby's en het eventuele risico op intolerantie hiervoor.

Naar verwachting zal de markt voor glutenvrije voeding nog extra groeien, nu de richtlijn breder gemaakt is. Voorheen konden gluten tussen de 4 en 7 maanden worden geïntroduceerd, dat is nu met vijf maanden verlengd. 

©Nationale Zorggids