Normal_baby_schattig

In 2015 hebben meer dan 15.000 baby's een zo bijzondere naam gekregen, dat zij het enige kind waren die die naam kreeg in dat jaar. Uit gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) blijken namen zoals S'Juvienska, Snoes en Quishantely gegeven te zijn aan de pasgeboren baby's. Dit meldt RTL Nieuws.

Hoewel in 2015 veel baby's een naam kregen uit de top 20, zaten er ook zeker bijzondere namen tussen. In Winterswijk werd een meisje Geumaaraishlien genoemd, en in Almere is er een jongetje met de naam Qulaydjaël geboren. Ook namen zoals Jiz, Ninja, Blaas en Million stonden in de lijst met unieke namen die RTL Nieuws opstelde.

In gemeenten zoals Twello, Ommen en Montfoort kregen een kwart van de kinderen een naam uit de top 20. In 2015 was dat Liam bij de jongens en Emma bij de meisjes. In Amsterdam-Zuidoost en de Schilderswijk in Den Haag bleken veel ouders juist te kiezen voor een creatieve voornaam. Deze waren zo bijzonder, dat in de rest van datzelfde jaar geen enkele andere baby dezelfde naam kreeg.

© Nationale Zorggids