Normal_rss_entry-45339

(ANP) Bij de politie in Amsterdam zijn ruim twintig tips binnengekomen over de dode baby die een week geleden werd gevonden bij de Sloterplas. Of daar bruikbare informatie bij zit kan de politie nog niet zeggen; de zaak is in elk geval nog niet opgelost. Er is nog niets bekend over de doodsoorzaak, hoelang het kind er heeft gelegen en wie het heeft neergelegd. Dat melden NU.nl en ANP. 

Deze woensdag staat de politie met een mobiel bureau bij de Sloterplas, vlak bij de plek waar het pasgeboren jongetje werd gevonden. De hoop is dat passanten iets kunnen vertellen over de tas en de doek waarin de baby was gewikkeld. Mogelijk heeft iemand de tas eerder gezien of heeft iemand gezien wanneer de tas is neergezet. De politiecontainer staat er tot 21.00 uur. Woensdagavond wordt ook een stille tocht gehouden. De route loopt langs de Oostoever, waar de baby is gevonden.

Vorige week woensdagavond werd het jongetje door een voorbijganger gevonden in de bosjes bij de Sloterplas. De pasgeboren baby is naar alle waarschijnlijkheid geboren na een voldragen zwangerschap.