Normal_borstvoeding_baby_borst_voeding

De huidige trend waarbij moeders op social media een foto delen waarop ze borstvoeding geven, wordt aangemoedigd door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) van de Verenigde Naties (VN). De organisatie vindt de zogenoemde belfie-trend (selfie breastfeeding) een goed initiatief om aandacht te trekken voor het onderwerp. Dat meldt NU.nl.

Steeds meer moeders plaatsen foto’s van zichzelf terwijl zij borstvoeding geven. Hierbij gebruiken ze hashtags om het woord te verspreiden. Het doel van de actie is om borstvoeding in het openbaar minder taboe te maken. Niet alleen de WHO, maar ook UNICEF moedigt het initiatief aan. “Alles wat gedaan kan worden, moet gedaan worden. Dit is een gouden mogelijkheid”, zegt een woordvoerder van UNICEF.

Vandaag is de Wereld Borstvoeding Week van start gegaan. Het thema dit jaar is ‘A key to sustainable development’. De World Alliance for Breastfeeding Action heeft voor dit thema gekozen om aan te geven dat borstvoeding een sleutelelement is om de mens na te laten denken over waarde van het welzijn vanaf de geboorte, respect en zorgen voor de wereld die mens samen deelt. 

Door: Redacie Nationale Zorggids