Normal_baby_voetjes_zoon_jongen

In drie jaar tijd hebben tien moeders hun baby anoniem achtergelaten in een vondelingenkamer van Stichting Beschermde Wieg. De stichting hielp ook nog 250 aanstaande moeders tijdens hun ongewenste zwangerschap. Dat meldt Metro Nieuws.

“Baby’s horen niet in een vuilniszak te eindigen zoals in Rotterdam. Zij hebben recht op een veilige wieg en als die niet bij hun eigen ouders kan staan, dan bij liefdevolle mensen die voor het kindje willen zorgen”, zegt Barbara Muller van Stichting Beschermde Wieg. Ze hoopt dan ook dat Nederland binnenkort zwicht en het veilig en anoniem achterlaten van een kind niet meer strafbaar stelt.

Wie wel gestraft moeten worden zijn vaders of moeders die hun kind op een onveilige plek achterlaten. Er is een verschil tussen moeders (en/of vaders) die hun kind op een onveilige plek in een vuilniszak achterlaten of in een container dumpen en ouders die voor een veilige locatie kiezen. Baby’s die zomaar gedumpt worden, worden vaak gemist omdat de moeders niet geregistreerd staan als zwanger.

Stichting Beschermde Wieg heeft op diverse locaties in Nederland een vondelingenkamer geopend, waarvan twee in een ziekenhuis. De stichting zou graag nog een vondelingenkamer willen zien in Rotterdam.

Door: Redactie Nationale Zorggids