Normal_social_media

Zo’n zestig procent van de ouders maakt zich weleens zorgen om de privacy van hun kind wanneer zij foto's van hen delen op social media. Dit blijkt uit onderzoek van 24Baby.nl onder meer dan duizend (aanstaande) ouders over hun socialmedia- en smartphonegebruik. Van de ouders die geen foto's delen, wordt het beschermen van de privacy van hun kindje als belangrijkste reden genoemd, zo meldt 24Baby.nl. 

Ondanks de zorgen van ouders, zijn zij erg actief op social media: 59 procent deelt foto's van hun kinderen op een of meerdere online kanalen. Toch vindt ruim driekwart van de ouders dat andere vaders en moeders te vaak iets over hun kinderen posten op social media. Dat is opmerkelijk, aangezien maar 11 procent van de ouders vindt dat zij dit zelf ook te vaak doet.

Koen de Bakker, socialmedia-expert bij 24Baby.nl: "We leven in een tijd waarin het bijna vreemd wordt gevonden als je als ouder geen foto van je kind op social media deelt. Het is daarom belangrijk dat jonge ouders zich bewust zijn van de risico's. Als je hier niet op let, is de kans namelijk groot dat jouw foto's een groter publiek bereiken dan je misschien wilt."

Door: Redactie Nationale Zorggids