Normal_knuffel_beer_mishandeling_kind_verdriet

De Inspectie voor Gezondheidszorg en Jeugd in oprichting (IGJ i.o.) heeft een vooronderzoek opgezet om de dood van een zeven maanden oude baby uit Breda te onderzoeken. De 24-jarige vader van het jongetje wordt verdacht van doding of mishandeling van het kind. Voor het vooronderzoek zal de inspectie bij alle betrokken instanties navraag doen over het gezin. Dit meldt Telegraaf. 

Op 19 november werd de jonge baby in kritieke toestand binnengebracht in het ziekenhuis. Hij overleed daar een dag later. De vader is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van zijn zeven maanden oude zoon. Het vooronderzoek dat nu is gestart door de IGJ i.o. kan mogelijk meer duidelijk bieden over de toedracht van het overlijden van de baby. De betrokken instanties zullen bevraagd worden, waarna wordt gekeken of nader onderzoek moet plaatsvinden om te achterhalen wat er die fatale dag is gebeurd.

Het gezin was al langere tijd in zicht bij hulpinstanties. De jonge baby was al eens uit huis geplaatst en via de William Schrikker Groep werd het gezin begeleid. Echter is nog niet bekend wat de precieze reden voor de begeleiding van het gezin is.

Het voorarrest van de vader is vorige week verlengd door de rechter. Echter is de verdenking afgezwakt tot doodslag of mishandeling met de dood als gevolg. Hij blijft in ieder geval nog tot volgende week vastzitten.

Door: Redactie Nationale Zorggids