Normal_zwanger_zwangerschap_1

Het Platform Scheiden zonder Schade biedt vandaag een actieplan aan voor ouderschapsgym voor aanstaande vaders en moeders. De gym, ofwel cursus, moet zwangere vrouwen en hun partner voorbereiden op het ouderschap en zou door de zorgverzekeraar vergoed moeten worden. De voorbereiding op het ouderschap kan een scheiding later in het leven voorkomen, denkt het platform. Dat melden de Telegraaf en NOS. 

Stellen kunnen, als ze dat willen, al gebruikmaken van zwangerschapsgym, waarbij ze vooral worden ondersteund en voorbereid op de bevalling en de zorg voor de baby. Maar wat er daarna gebeurt, daar is niemand ooit echt op voorbereid. En daarom wil Platform Scheiden zonder Schade, onder leiding van André Rouvoet, aanstaande ouders helpen bij het in stand houden van hun relatie mét baby.

Rouvoet overhandigt het advies vandaag aan ministers Hugo de Jonge van Volksgezondheid en Sander Dekker van Rechtsbescherming. Daarin staat niet alleen het idee voor een ouderschapscursus vastgelegd, maar wordt ook een geboortecontract en gezinsadvocaat geopperd om eventuele vechtscheidingen tegen te gaan.

Door: Redactie Nationale Zorggids