Normal_rss_entry-127893

Werkgevers zien niets in de huidige plannen van het kabinet voor extra partnerschapsverlof. Werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland willen niet dat werkgevers opdraaien voor de kosten en vragen minister van Sociale Zaken Wouter Koolmees de plannen aan te passen.

Partners van zwangere vrouwen hebben nu recht op twee dagen doorbetaald verlof. Dat zouden er in het plan vijf worden. Daarnaast kunnen partners dan in het eerste halfjaar na de geboorte tegen 70 procent van hun loon aanvullend kraamverlof opnemen.

Volgens de belangenorganisaties komen de extra lasten neer op in totaal 215 miljoen euro per jaar. Vooral kleinere bedrijven zouden zwaar worden getroffen.

De werkgeversorganisaties zeggen wel voorstander te zijn van verruiming van de verlofregelingen. Het kan alleen "slimmer en beter" dan met het wetsvoorstel, zeggen ze. Ze verwijzen naar een voorstel van de Sociaal-Economische Raad (SER). Daarin draagt de overheid de kosten en zijn verschillende regelingen versimpeld en samengevoegd.

Door: ANP