Normal_zwangerschapstest_pregnancy_test_result_wiki_-c_

Minister Hugo de Jonge (VWS) wil het Tilburgse programma Nu Niet Zwanger in het hele land 'zo grondig mogelijk uitrollen'. Dat liet hij gisteren tijdens een werkbezoek aan de stad weten. Hij noemde het programma 'heerlijk praktisch'. Dat meldt het Brabants Dagblad, aldus het ministerie van volksgezondheid. 

De Jonge kreeg tijdens zijn bezoek aan Tilburg drie aansprekende voorbeelden voorgeschoteld hoe de regio huiselijk, seksueel en eergerelateerd geweld en kindermishandeling probeert tegen te gaan.

Nu Niet Zwanger richt zich op het voorkomen van zwangerschap bij kwetsbare ouders die niet goed in staat zijn een kind groot te brengen. Zij worden gemotiveerd tot anticonceptie. Verpleegkundig specialist Connie Rijlaarsdam ontwikkelde het programma in 2014 in Tilburg. Inmiddels wordt er ook in Rotterdam en Nijmegen mee gewerkt.

De Jonge sprak verder zijn waardering uit voor het Family Justice Centre. Dat is een samenwerkingsverband met alle disciplines tussen zorg en justitie bij elkaar. Het is zowel op slachtoffers als plegers van huiselijk geweld gericht, met als principe: één gezin, één plan, op maat.

Door: Redactie Nationale Zorggids