Normal_spermacellen_eicel

Stellen met een kinderwens zouden om 7.30 uur seks moeten hebben, want de spermacellen van de man zijn dan optimaal actief. Dit geldt niet alleen voor stellen die voor een natuurlijke bevruchting gaan, maar ook voor partners die in een ivf-traject zitten, zeggen de onderzoekers van University Hospital Zurich. Dat meldt de Telegraaf. 

De wetenschappers onderzochten ruim 12.000 spermamonsters van meer dan zevenduizend mannen. Spermacellen zijn vooral in de zomer van goede kwaliteit, zo blijkt. “Op de vroege ochtend is de kwaliteit van sperma het hoogst. Wie het dan gebruikt, kan zowel natuurlijke vruchtbaarheid als vruchtbaarheid bij ivf verhogen”, zegt hoofdonderzoeker Brigitte Leeners tegen The Sun.

Dit is niet de eerste keer dat onderzoekers stellen dat 7.30 uur de beste tijd is om seks te hebben. Maar andere onderzoeken hebben ook wel eens geleid tot andere conclusies, vertelt de hoofdonderzoeker. Zo laten diverse eerdere studies zien dat spermacellen aan het einde van de middag juist in topvorm zijn. 

Door: Redactie Nationale Zorggids