Normal_bevalling

Net als de huisartsen, wil Treant Zorggroep alle afdelingen openhouden, ook de afdelingen verloskunde en kindergeneeskunde in Hoogeveen en Stadskanaal. Maar daar heeft de ziekenhuisgroep niet de capaciteit voor. Dat melden Treant Zorggroep en het Dagblad van het Noorden. 

Afgelopen vrijdag riep Huisartsenzorg Drenthe Treant Zorggroep op om nog geen besluit te nemen over de sluiting van de afdelingen verloskunde en kindergeneeskunde. “Sluiting van de afdelingen in Hoogeveen en Stadskanaal heeft directe impact op de huisartsenzorg. Wacht met een beslissing tot er een samenhangend toekomstplan ligt voor de zorg in Drenthe en Zuidoost-Groningen”, aldus de huisartsen.

Treant Zorggroep laat in een reactie weten niets liever te willen dan de afdelingen op te houden, maar dat dit onmogelijk is zonder voldoende kinderartsen. Bovendien kan de ziekenhuisgroep niet wachten op het toekomstplan, omdat het de veiligheid van de kinderen en hun ouders niet in gevaar wil brengen. De komende maanden zullen er nog veel overleggen plaatsvinden, maar in de tussentijd moet veiligheid voorop staan.

“Ik zie en begrijp de impact die sluiting heeft voor de huisartsenzorg, maar het water staat ons aan de lippen. Treant kan zich niet veroorloven om langer af te wachten en achteraf te moeten verantwoorden wanneer iets mis is gegaan”, aldus bestuursvoorzitter Carla van de Wiel. 

Door: Redactie Nationale Zorggids