Normal_pasgeboren_geboorte_baby

Het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis is als eerste umc in Nederland geaccrediteerd voor het keurmerk Baby Friendly Hospital. Het Baby Friendly certificaat heeft als uitgangspunt natuurlijk babygedrag en hechting van álle baby's ongeacht de voeding die ze krijgen. Zo gaat de focus van 'borst-of-fles' naar 'baby'. Dat meldt Radboudumc. 

Vera van Haaren, lactatiekundige in het Amalia kinderziekenhuis over de erkenning: “Het is zo ontzettend belangrijk om aanstaande en kersverse ouders goed te begeleiden rondom één van de meest ingrijpende en bepalende momenten in hun leven, de geboorte van hun kind. We vinden het belangrijk om optimaal afgestemde geboortezorg te leveren waarbij de behoeften van elke baby en van de ouder centraal staan."

"De erkenning door het Baby Friendly Certificaat bevestigt dat wij werken op basis van vastgestelde kwaliteitseisen en dat we ouders optimaal informeren over de mogelijkheden en de keuzes die zij hebben rondom de geboorte, voeding, verzorging en opvoeding van hun kind.”

Door: Redactie Nationale Zorggids