Normal_zwanger6

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft Naviva Kraamzorg toestemming gegeven om Careyn Kraamzorg over te nemen. Door de overname ontstaat geen monopoliepositie en blijft er voldoende concurrentie op de markt. Dat melden ACM en Skipr. 

Careyn wil van haar kraamzorgafdeling af omdat de organisatie een nieuwe richting op gaat waar kraamzorg niet meer bij past. De zorgorganisatie richt zich volledig op ouderen en kwetsbaren.

Naviva wil Careyn Kraamzorg en Geboortezorg Origine overnemen om zo de eigen positie te verbeteren. “Het verder verbeteren en vernieuwen van de kwaliteit van de kraamzorg vereist een zekere schaalgrootte”, aldus Ginel van Weering, bestuurder van Naviva. “De krachtenbundeling met Careyn Kraamzorg stelt ons in staat om nog meer te investeren in innovatie en de deskundigheid van onze medewerkers.”

PERSONEELSBESTAND GROEIT

Dat aantal medewerkers groeit flink door de overname. Naviva neemt alle 430 kraamzorgmedewerkers over, waardoor het totale personeelsbestand groeit naar 1.500. In totaal bieden zij zorg aan zo’n 22.000 cliënten. De naam van Careyn Kraamzorg verandert in Naviva Kraamzorg. De naam van Geboortezorg Origine blijft ongewijzigd door de mogelijke overname.

Door: Redactie Nationale Zorggids