Normal_baby_meisje

Na talloze teleurstellingen stopten acht stellen met een onvervulde kinderwens een jaar geleden met hun medische behandelingen. Ze verlegden hun focus naar het ondersteunen van hun natuurlijke vruchtbaarheid. Ze verbeterden hun voeding, gebruikten voedingssupplementen en kregen begeleiding van professionals. Inmiddels zijn twee koppels zwanger en hebben vier koppels hun eerste baby mogen ontmoeten. Dit meldt Samen Natuurlijk Zwanger Worden.

Een onvervulde kinderwens heeft een enorme impact op het leven van vrouwen en mannen die hiermee te maken hebben. Helaas is dit voor veel stellen de realiteit; maar liefst één op de zes koppels heeft vruchtbaarheidsproblemen en één op de tien Nederlandse baby’s komt tegenwoordig ter wereld dankzij IVF.

Professionals slaan handen ineen

Als natuurlijk zwanger worden niet lukt, kan het medische circuit uitkomst bieden met technieken als IUI, IVF en ICSI. Deze medische trajecten zijn echter zwaar en kunnen negatieve bijwerkingen hebben. Daarnaast wordt er weinig aandacht besteed aan hoe vrouwen en mannen hun lichaam op een natuurlijke manier zelf kunnen voorbereiden om de kans op een doorgaande zwangerschap zo groot mogelijk te maken.

Daarom hebben professionals met diverse achtergronden de handen ineengeslagen en een programma ontwikkeld. Door de voeding te verbeteren, door gebruik te maken van gerichte voedingssupplementen en door begeleiding van deze professionals zijn volgens hen zeer goede resultaten geboekt. Deelnemers ontdekten dat een medisch traject niet het eerste hulpmiddel hoeft te zijn wanneer zwanger worden niet lukt.

Week van de Vruchtbaarheid

Het thema onvruchtbaarheid is dus actueel. Zo wordt van 5 tot en met 11 november 2018 de Europese Week van de Vruchtbaarheid gehouden. In die week vindt ook het Nationaal Fertiliteit Congres plaats met professionals in dit vakgebied, zoals een fertiliteitsarts, gynaecoloog, natuurgeneeskundige, lifestyle coach en natuurlijk ook ervaringsdeskundigen. Het is een echt online congres waar waardevolle kennis gedeeld wordt en waarmee koppels direct zelf aan de slag kunnen om hun natuurlijke vruchtbaarheid te vergroten of zelfs te herstellen. Opgeven kan via: www.missnatural.nl/congres. 

Door: Redactie Nationale Zorggids