Normal_gevangenis__prikkeldraad

De vader die wordt verdacht van doodslag op zijn zoontje, wordt niet vrijgelaten. Zijn advocaat had hiertoe een verzoek ingediend, maar de rechtbank kan vrijlating niet rechtvaardigen. De zeven maanden oude baby van de man overleed op 20 november 2017 in het ziekenhuis. Dit meldt BN de Stem. 

Het kindje is door geweld of hard heen en weer schudden (shakenbaby-syndroom) om het leven gekomen. Er is een bloeduitstorting bij de baby aangetroffen, een gescheurde tongriem en forenisch artsen vonden meerdere verwondingen in het mondje. De man claimt nog steeds onschuldig te zijn, maar uit een eerdere zitting in maart bleek al dat de rechter daar niet in meeging.

“Verdachte was als laatste bij de baby en moeder lag te slapen. Bovendien zou de baby al langer dood zijn dan de verdachte in eerste instantie heeft gezegd”, luidde het oordeel begin dit jaar. Beide ouders van de baby werden begeleid door jeugdzorginstelling William Schrikker Groep. Ze waren drugsgebruikers en de verdachte had al een eerdere veroordeling voor huiselijk geweld op zijn naam staan. De baby was ook al eens uit huis geplaatst.

Begin 2019 is een volgende zitting. Voor die tijd worden enkele onderzoeken, waaronder eentje door de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd, afgerond.

Door: Redactie Nationale Zorggids