Normal_bevalling

Dat een ziekenhuisbevalling zonder medische noodzaak kosten met zich meebrengt, weet niet iedere zwangere vrouw. 20 procent is niet op de hoogte van de eigen bijdrage van ongeveer 350 euro voor een vrijwillige bevalling in het ziekenhuis. Vergelijkingssite Independer ondervroeg hiervoor bijna zesduizend vrouwen. Dit melden Independer en Lindanieuws.nl. 

Ook weet één van de vijf vrouwen niet dat kraamzorg slechts gedeeltelijk vergoed wordt vanuit het basispakket. Vrouwen die gebruikmaken van kraamzorg betalen een eigen bijdrage van 4,40 per geleverde uur kraamzorg. Gemiddeld krijgen nieuwe ouders 49 uur kraamzorg geleverd wat een eigen bijdrage van 215,60 met zich meebrengt.

“De meest basale zorg, zoals de controles bij de verloskundige of een keizersnee, valt natuurlijk gewoon onder de basisverzekering. Maar een aanvullende verzekering kan lonen: de kosten voor een vrijwillige ziekenhuisbevalling en het afkopen van de eigen bijdrage voor kraamzorg zijn over het algemeen hoger dan de jaarlijkse premie voor een aanvullende verzekering”, zegt Coen de Ruiter van Independer tegen Lindanieuws.

Door: Redactie Nationale Zorggids