Normal_embryo_ivf

Wensouders die voor de bevruchting van hun kind gebruik hebben gemaakt van een zaaddonor, eiceldonor, draagmoeder of embryodonatie, kunnen ervoor kiezen om dit vroeg of laat aan hun kind te vertellen. Toch is dat vaak een lastige kwestie. Stichting Fiom wil ouders hier graag bij helpen en organiseert daarom op woensdag 22 mei 2019 een workshop dat ouders ondersteunt bij het gesprek aangaan met hun kind. De workshop ‘Vertellen over donorconceptie: in gesprek met je kind’ kost 50 euro voor alleenstaanden en 75 euro voor stellen. Dit meldt Fiom. 

Wat Fiom tijdens de workshop vooral wil duidelijk maken is dat er geen eenduidige manier is om een kind te vertellen dat hij of zij ter wereld zijn gekomen met behulp van een donor. Wel kan het Fiom helpen met beslissen bij mogelijk beste tijden om een kind over zijn afstamming te vertellen en welke woorden je bijvoorbeeld het beste kunt gebruiken, 

Er is voor (wens)ouders ook tijd om met elkaar in gesprek te gaan om ervaringen en tips te delen. Iedere ouder krijgt ook ‘Tien tips bij het vertellen’. Aanmelden kan op de website van Fiom.

Door: Redactie Nationale Zorggids