Normal_vaccin_inenten

De GGD in Utrecht maakt zich zorgen om het aantal baby’s en kinderen dat wordt gevaccineerd. Onder meer in Woerden, Montfoort, Oudewater, De Ronde Venen en de gemeente Utrecht, krijgen steeds minder kinderen een vaccinatie. Zo werd in Montfoort 87,3 procent van de baby’s ingeënt tegen difterie, kinkhoest, tetanus en polio en 88 procent tegen bof, mazelen en rodehond. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) adviseert een graad van 95 procent. Dit meldt Algemeen Dagblad. 

Inmiddels heeft de GGD Utrecht een actieplan opgesteld om te achterhalen waar de daling in de vaccinatiegraad vandaan komt. Zijn het echt de inwoners van de Bijbelgordel of gaat het hier om hoogopgeleiden die op basis van eigen onderzoek tot de conclusie zijn gekomen dat vaccinaties schadelijk zijn voor hun kinderen? De GGD gaat hierover met ouders in gesprek, zet extra voorlichting in via de website en geeft ouders de optie om te kiezen voor een extra consult.

Actie in gemeente Utrecht

De Utrechtse partijen VVD, D66 en PvdA vinden dat de gemeente ook een belangrijke rol speelt in het ophogen van de vaccinatiegraad. Een vaccinatiealliantie kan hierbij helpen. 

Door: Nationale Zorggids