Normal_paul_blokhuis

Boektitels als ‘Leven zonder vaccinaties’, ‘Vaccinaties doorgeprikt’ en ‘Wat je niet verteld wordt over vaccinaties’ op de website van bol.com moeten verwijderd worden. Dit stelt staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid. Als het aan hem ligt, stopt de internetwinkel met de verkoop van boeken die tegen de vaccinatie van kinderen zijn. Dit meldt Algemeen Dagblad. 

Volgens Blokhuis gaat het om boeken die niet wetenschappelijk onderbouwd zijn. “Als je ziet hoeveel we in Nederland doen om het belang van vaccineren – allemaal volstrekt wetenschappelijk onderbouwd – te onderstrepen, dan werkt het nogal contraproductief als zo’n commerciële aanbieder boeken aanbiedt die 180 graden de andere kant uit gaan”, zegt de staatssecretaris in het Algemeen Dagblad.

Als bol.com de boeken niet van de site wil halen, dan zou het in ieder geval goed zijn om aan te geven dat deze ‘anti-vaxxboeken’ niet-wetenschappelijk onderbouwd zijn. Al snapt Blokhuis dat dergelijke boeken automatisch worden geüpload, het mag niet zo zijn dat dergelijke boeken ongecontroleerd door de keuring komen. Luistert de internetwinkel niet naar zijn oproep, dan overweegt de staatssecretaris een persoonlijk gesprek.

De webwinkel laat weten niet direct actie te ondernemen. Immers, Nederlanders zouden toegang moeten hebben tot alle boeken. Bol.com vindt het niet haar verantwoordelijkheid om iets als fout te bestempelen. 

Door: Nationale Zorggids