Normal_bed_seks_slapen_relatie

In de categorie bizar maar waar: de kans op een miskraam is kleiner als een vrouw het zaad van haar partner doorslikt na een orale bevrediging. Onderzoekers van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) stellen dit vast na een vergelijkend onderzoek hiernaar. Zij durven hiermee vast te stellen dat het sperma van de man het afstoten van de bevruchte eicel kan voorkomen. Dit melden de Volkskrant en het Parool. 

“Bekend is dat er antigenen in zaadvloeistof zitten. En het slijmvlies in de mond en de maag neemt antigenen sneller op dan het slijmvlies van de vagina, en remt het immuunsysteem efficiënter af”, legt eerste auteur van het onderzoek, Tess Meuleman, uit.

De onderzoekers benadrukken dat het níet doorslikken van sperma geen miskraam hoeft te veroorzaken. Ongeveer 20 procent van de vrouwen die een zwangerschap doormaakt, krijgt te maken met een miskraam. Daar zijn veel verschillende oorzaken aan toe te schrijven. Het niet doorslikken van sperma na orale bevrediging is daar slechts een onderdeel van. 

Door: Nationale Zorggids