Normal_logo_kwesties

Zondag 19 mei zendt NPO Radio 1 het wekelijkse live debatprogramma Kwesties uit in Rotterdam. Diverse politici, deskundigen en direct betrokkenen komen zelf aan het woord over brandende kwesties in Nederland. Met deze week: moeders bepalen of vaders in de mannenopvang hun kind zien, moet er een verbod op lachgas komen of is lekker laten lachen het credo & voortijdige schoolverlaters krijgen maatschappelijke diensttijd. Dit meldt NTR. 

Moeders bepalen of vaders hun kind zien

De mannenopvang in Nederland luidt de noodklok. Veel vaders hebben geen contact met hun kinderen, vrouwen hebben juridisch meer mogelijkheden, zij krijgen van instanties vaker het voordeel van de twijfel en zij gebruiken die positie om vaders dwars te zitten.
 
CDA Tweede-Kamerlid René Peters heeft kamervragen gesteld en vindt dat vrouwen meer bescherming krijgen dan mannen. Wordt het tijd voor maatregelen? Of zorgen vrouwen nu eenmaal vaker en beter voor kinderen en valt het allemaal wel mee met die voordeelpositie? Zondag praat Marianne van den Anker met ervaringsdeskundigen en de politiek over deze kwestie.

Verbod op lachgas of lekker laten lachen

Lachgas lijkt onschuldig, maar het massale gebruik ervan baart de overheid en zorginstellingen grote zorgen. Uit onderzoek van het Trimbos-instituut blijkt dat 20 procent van de 18-jarigen wel eens lachgas heeft gebruikt. Terwijl het beschadiging in je ruggenmerg of zenuwen van je handen of voeten kan veroorzaken.Is het tijd om lachgas te verbieden?

Voortijdige schoolverlaters krijgen dienstplicht

Voortijdige schoolverlaters op Rotterdam Zuid moeten maatschappelijke diensttijd gaan vervullen. In september gaat er een proef van start met probleemjongeren als doelgroep. Dit is het idee van onderwijswethouder Said Kasmi. Is dit wel de manier om deze schoolverlaters aan te pakken? Inwoners gaan hierover in debat op NPO Radio 1.

Door: Nationale Zorggids