Normal_pen_schrijven

In een Engelstalige essay lijkt Thierry Baudet een uitgesproken mening te hebben over abortus en euthanasie. Dit tot grote woede van politieke partijen, waaronder de SP. Baudet heeft het over de achteruitgang van Europa, mede veroorzaakt door abortussen. “Koekoek”, zegt SP-leider Lilian Marijnissen. Dit meldt RTL Nieuws. 

Ook D66, PvdA en GroenLinks zijn boos op Baudet en hekelen het feit dat hij zich zo negatief uitlaat over gendergelijkheid en de rol van vrouwen in de samenleving.

Vrijheid van het individu

Over abortussen schrijft Baudet dan nieuwe levens in de baarmoeder worden beëindigd zodat de vrijheid van het individu niet verstoord wordt. Hij zou euthanasie ook zien als een noodzakelijk kwaad voor mensen die als een individu gezien willen blijven worden.

De FvD-leider snapt zelf niets van de boze reacties en zegt dat het simpelweg om een boekrecensie en een filosofische manier van kijken ging. “Lees het oorspronkelijk stuk. Oordeel zelf.” Desgevraagd liet hij vanmorgen bij Goedemorgen Nederland weten niet tegen abortus te zijn, maar ook zeker niet voor. 

Door: Nationale Zorggids