Normal_medipro

Elk jaar zijn er meer dan een miljoen stoppogingen. Helaas is slecht een klein deel hiervan succesvol. Stoppogingen met gebruik van hulpmiddelen onder professionele begeleiding zou de kans drie tot vier keer verhogen. De Nederlandse overheid wil stimuleren 20 procent van de mensen die willen stoppen met roken gebruik gaat maken van effectieve zorg. Hiertoe wil zij zorgverleners aansporen meer zorgverleners juist en deskundig stopadvies geven en verwijzen naar stoppen-met-roken experts. 

Hierop aansluitend heeft Medipro een informatiebox ontwikkeld voor zorgverleners die rokende cliënten willen informeren en adviseren over het stoppen met roken. De box bevat naast de posters, brochures en pennen, een door drs. Carl Simons van Stichting Stopbewust geschreven boekje. De zorgverlener vindt hier alle informatie die nodig is om een goed stoppen-met-rokengesprek te kunnen voeren op een wijze  die de cliënt/patiënt motiveert om te gaan stoppen. Behandeld wordt hoe verslaving werkt, wat de gezondheidsrisico’s zijn, welke ontwenningsverschijnselen er kunnen optreden, welke hulpmiddelen er zijn en hoe ze werken.

Alles komt in dit boekje aan bod. Ook hoe de vergoeding van de zorgverzekeraar werkt. Mochten cliënten behoefte hebben aan een intensieve, door de zorgverzekeraar vergoede begeleiding bij het stoppen met roken en de zorgverlener deze zelf niet biedt, dan is in het boekje te vinden en hoe de patiënt/cliënt op een eenvoudige manier via   Zorgdomein of Zorgmail verwezen kan worden. 

Hulp bij Stoppen met Roken

Medipro is een zorgverlener die gespecialiseerd is in Hulp bij Stoppen met Roken. Medipro is sinds 2011 actief en heeft op dit moment al meer dan 25 praktijken in heel Nederland. Medipro biedt behandelingen aan die altijd onder medisch toezicht staan en worden uitgevoerd door ervaren, gecertificeerde behandelaars. Alle coaches staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Stoppen met Roken. Medipro heeft contracten met bijna alle zorgverzekeraars. Alle begeleidingsvormen van Medipro worden vanuit het basispakket vergoed. Nicotinevervangers en Stoppen met Roken medicijnen worden alleen vergoed als het gebruik gecombineerd wordt met professionele begeleiding van een in het Kwaliteitsregister opgenomen zorgverlener. De vestigingen van Medipro zijn verspreid door heel Nederland. Het hoofdkantoor is gelokaliseerd in Nijmegen.

(Dit is een advertorial)