Normal_baby_voetjes

Emma en Noah zijn tot nu toe de meest gebruikte babynamen van 2019. Studio MadeForMoments, die bij de Sociale Verzekeringsbank achterhaalde welke babynamen officieel het meest zijn gegeven, ontdekt ook dat een aantal Bekende Nederlanders zorgen voor opvallend populaire babynamen. Dit meldt MadeForMoments. 

Top vijf meisjesnamen

Waar voorheen de naam Julia op nummer 1 stond, is deze naam nu gedaald naar de derde plek. Sophie staat op plek 2. Mila en Zoì zijn eveneens populair met een vierde en vijfde plek. Grote stijgers in de top tien zijn Evi en Olivia.

Top vijf jongensnamen

De naam Noah stond in 2018 nog op de vijfde plek, maar heeft in de eerste acht maanden van dit jaar de eerste plek weten te bereiken. Net als in 2017. Vorig jaar stond Lucas op nummer 1, maar die is nu verstoten naar plek 2. De top vijf sluit af met Daan, Finn en Levi. Grote stijgers zijn Milan en James.

Matthijs en Davina

Twee opvallende namen in de populaire namenlijst zijn Matthijs en Davina. Dit eerste halfjaar kregen 62 jongens de naam Matthijs, terwijl dat er vorig jaar in totaal 75 waren. MadeForMoments vermoedt dat Juventusspeler Matthijs de Ligt hier wellicht een rol in heeft gespeeld. Dat de naam Davina zo populair is, heeft mogelijk te maken met goed scorende hits van Davina Michelle. 

Door: Nationale Zorggids