Normal_borstvoeding_baby_borst_voeding

45 procent van de moeders die borstvoeding geeft, voelt zich ongemakkelijk bij het voeden van haar kindje in een openbare gelegenheid. Desondanks doet 70 procent dit wel. Dit blijkt uit een landelijk onderzoek borstvoeding uitgevoerd in opdracht van Gewoonborstvoeding.nl. 

Tijdens de Wereld Borstvoeding Week, die duurt tot woensdag 7 augustus, vulden de afgelopen dagen meer dan drieduizend respondenten het onderzoek volledig in. Uit het onderzoek blijkt dat 70 procent van de borstvoedende moeders wel eens borstvoeding heeft gegeven in een openbare gelegenheid. Maar liefst 45 procent van deze moeders voelt zich er ongemakkelijk bij.

Dat dit ongemak ergens op gebaseerd is, blijkt ook uit dit onderzoek. Meer dan 4 procent van de moeders zegt wel eens negatieve reacties te hebben kregen tijdens het voeden in openbare ruimtes. Bijna 23 procent van de vrouwen die aangeeft zelf geen borstvoeding te geven, vindt het prima dat moeders in openbare ruimtes hun kind de borst geven, zolang ze dat zelf niet hoeven te zien.

In opdracht van Gewoonborstvoeding.nl, deed MeerVoorMamas.nl, online platform voor en door jonge moeders, de afgelopen dagen onafhankelijk onderzoek naar de keuze over het wel of niet geven van borstvoeding, steun vanuit de omgeving voor het geven van borstvoeding en reacties van omstanders wanneer er voeding wordt gegeven in openbare ruimtes. Aan het onderzoek met in totaal zeventien vragen deden meer dan 3.000 zwangere vrouwen en moeders mee.  

Door: Nationale Zorggids