Normal_kinderkamer__babykamer__bed__ledikant

Onlangs wist een moeder met haar kind ternauwernood te ontsnappen uit een kinderkamer die in de brand stond. De brandweer deelde een bericht en foto’s op Facebook die nogmaals duidelijk maken wat het belang van rookmelders is. De airco vloog in de brand en hoewel moeder en kind net op tijd uit het huis konden komen, wil de brandweer ouders oproepen rookmelders te plaatsen. Dit meldt RTL Nieuws.

Tijdens de recente hittegolf werd de kinderkamer van het betreffende gezin gekoeld met een mobiele airco. Deze vloog in de brand in de slaapkamer van het meisje, die nog in een ledikant sliep en zelf niet uit bed kon klimmen. De brand werd pas laat en per toeval ontdekt. Moeder moest met gevaar voor haar eigen leven haar kind uit bed halen en hen beiden in veiligheid brengen.

Rookmelders in slaap-en woonkamer

Aan Editie NL vertellen de ouders achteraf dat ze betreuren dat ze geen werkende rookmelders hadden. De brandweer wil dan ook benadrukken dat ieder huis voorzien moet zijn van rookmelders, met name in de slaapkamers, woonkamer en waar de lucht langs gaat, zoals de hal of de trap. Op het bericht dat de brandweer op Facebook deelde met schokkende foto’s van de uitgebrande kinderkamers reageren mensen geschokt. Velen zeggen direct de rookmelder te voorzien van nieuwe batterijen zodat er weer een werkende rookmelder in huis is.

Door: Nationale Zorggids