Normal_gevangenis

De rechtbank in Limburg heeft eind vorige week besloten om de 24-jarige oppasouder uit Brunssum die ervan wordt verdacht een baby te hebben doodgeschud, zestig dagen langer achter de tralies te zetten. Dit meldt de Telegraaf. 

Begin augustus werden beide oppasouders hiervoor, voor een tweede keer, opgepakt. De oppasmoeder kwam een paar dagen later alweer op vrije voeten. Ze blijft wel verdachte in de zaak waarbij baby Fabian onder verdachte omstandigheden om het leven kwam in de woning van het stel.

Doodslag of zware mishandeling

De man wordt ervan beschuldigd het kindje te hebben geslagen. De baby werd onwel en pas na zelf reanimatie te hebben toegepast, belden ze 112. Op het moment dat de hulpdiensten aankwamen, leefde het jongetje nog. Even later overleed hij alsnog in het ziekenhuis. De man en vrouw is eerder verdenking van doodslag of zware mishandeling ten laste gelegd. Beden hebben iedere betrokkenheid altijd ontkend.

Uit een eerder verschenen autopsierapport bleek al dat het jonge kindje overleed aan de gevolgen van shakenbabysyndroom. 

Door: Nationale Zorggids