Normal_landelijke_erkenning_voor_martini_allergiecentrum_voor_kinderen_foto_harmen_van_der_vaart

Het Martini Allergiecentrum voor Kinderen (MACK) is onlangs benoemd tot STZ-Expertisecentrum door de vereniging van Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ). Hiermee krijgt het MACK de erkenning als bovenregionaal expertise- en behandelcentrum voor diagnostiek, behandeling en ondersteuning van kinderen met (verdenking  van) complexe allergieën. Dit meldt het Martini Ziekenhuis. 

Bij het MACK komen kinderen waarvoor algemene ziekenhuizen geen toereikende expertise en behandelmethoden hebben. Het MACK ontvangt daarom patiënten uit heel Noord-Nederland en ver daarbuiten. De benoeming tot STZ-Expertisecentrum geeft bovendien aan dat het MACK beschikt over erkende unieke kennis en vaardigheden én sterk betrokken is bij wetenschappelijk onderzoek op dit vakgebied. 

Irene Herpertz, coördinator MACK en kinderdiëtist: "Bij het MACK werken we met een multidisciplinair team bestaande uit enthousiaste kinderartsen, kinderdiëtisten, kinderverpleegkundigen en koks, allemaal gespecialiseerd in allergieën. We werken intensief samen en maken gebruik maken van elkaars specifieke kennis. Dit maakt dat we de zorg voor onze jonge patiënten naar een hoog plan hebben kunnen tillen."

Door: Nationale Zorggids
Foto: Martini Ziekenhuis/Harmen van der Vaart