Logo_albert_heijn

In de AH Maaltijdsalade Tonijn met houdbaarheidsdatum 9 september is listeria aangetroffen. Een bacterie die voedselinfecties kan veroorzaken en is extra gevaarlijk voor zwangere vrouwen, jonge kinderen, ouderen en mensen met een zwak immuunsysteem. De Albert Heijn verzoekt klanten dringend om het product niet op te eten, maar terug te brengen naar de winkel. Dit meldt de supermarktketen. 

Wie het product terugbrengt naar de winkel, krijgt daar het aankoopbedrag terug. Hoewel ook salades met houdbaarheidsdata 7 en 8 september werden teruggeroepen, is het vandaag nog zaak om de producten met houdbaarheidsdatum 9 september terug te brengen naar de winkel.

De kans dat iemand daadwerkelijk besmet wordt met listeria is klein, maar wie wel besmet raakt kan daar ernstig ziek van worden. Vooral zwangere vrouwen, pasgeboren baby’s, ouderen en andere mensen met een verzwakt afweersysteem lopen een verhoogd risico. Bloedvergiftiging en hersenvliesontsteking kunnen dan optreden. Zwangere vrouwen lopen door listeria het risico op een miskraam of vroeggeboorte. 

Door: Nationale Zorggids