Normal_rechter_rechtbank_justitia

De 27-jarige vrouw die in 2012 haar zoon doodde, is daarvoor veroordeeld tot een celstraf van drie jaar met tbs. De zaak werd aanvankelijk geseponeerd, maar werd opnieuw behandeld toen zij in 2018 een bekennende verklaring heeft afgelegd. De vrouw heeft een verstandelijke beperking en borderline. Dit meldt NOS.

De vrouw verklaart dat ze voor de buitenwereld een goede moeder wilde lijken, maar zij de verzorging van haar negen maanden oude zoon niet langer volhield. Toen de jongen aan het slapen was, kneep ze zijn neus en mond dicht, waardoor de baby stikte. Uit onderzoek op het lichaam is ook hersenschade gevonden dat tijdens eerder misbruik zou zijn ontstaan.

Tbs met dwangverpleging

De moeder moet drie jaar in de cel en krijgt daarnaast tbs-behandelingen. Als zij zich niet aan de gemaakte afspraken houdt, kan dit worden omgezet in tbs met dwangverpleging. De vrouw lijdt aan borderline en heeft een verstandelijke beperking. Het wordt door de rechtbank aanbevolen om de vrouw langdurig te behandelen naast haar celstraf.

Door: Nationale Zorggids