Ouders te vroeg geboren baby kunnen familie uitnodigen voor visite op afstand

Bezoek in tijden van corona is in ziekenhuizen nog steeds niet toegestaan, ook niet op de neonatale intensive care unit (NICU) voor premature baby's. Het Máxima Medisch Centrum heeft iets bedacht voor alle grootouders, broertjes en zusjes die hun te vroeg geboren kleinkind, broertje of zusje niet kunnen zien: namelijk een webcamsysteem voor ouders die via deze weg ook familie kunnen uitnodigen. Dit meldt Algemeen Dagblad.

Ouders hebben altijd toegang tot het systeem. Anderen moeten uitgenodigd worden en hebben voor kortere tijd toegang tot het bewegende beeld. De webcam slaat geen gegevens ook en ook de beelden zijn niet op te slaan. MMC heeeft dit systeem niet alleen ontwikkeld zodat andere familieleden hun pasgeboren kleintje kunnen zien, maar ook zodat ouders vanaf een afstand contact kunnen hebben met de verpleegkundige op de afdeling.

Ook fijn voor expats

Vier bedden op de afdeling neonatologie zijn nu uitgerust met een camera, maar uiteindelijk krijgen alle achttien er eentje. “Ook na corona willen we hiermee verder. We hebben in Eindhoven bijvoorbeeld veel expats, en verre familie is niet altijd in staat snel hierheen te komen. Helemaal niet als een kind zo vroeg geboren wordt”, zegt senior verpleegkundige Heidi van de Mortel. 

Door: Nationale Zorggids