Normal_verpleegkundige__baby__neo__couveuse

Via een speciale app zijn ouders van een te vroeg geboren kindje in het Deventer Ziekenhuis straks altijd op de hoogte van de ontwikkelingen van hun kindje in de couveuse. Het Vumc, AMC en de Vereniging van Ouders van Couveusekinderen ontwikkelden de basis voor de app. In het Deventer Ziekenhuis gebruiken ze een op maat aangepaste variant. Dit meldt het Deventer Ziekenhuis.

Er komt veel op ouders af als een kindje te vroeg geboren wordt en in de couveuse moet blijven. De app heeft als doel ouders zoveel mogelijk te ondersteunen met alle nodige informatie op één plek en helder toelichtingen. Verpleegkundigen kunnen daarnaast via de app berichtjes sturen over hoe het met het kindje gaat en foto's of video's delen. De ouders kunnen zelf een persoonlijk dagboek bijhouden in de app. 

Het idee van de app kwam van medewerkers van de afdeling Neonatologie van het Deventer Ziekenhuis. Met hun voorstel wonnen ze de 'Leef je uit'-prijs, een jaarlijkse wedstrijd van het ziekenhuis voor innovatieve ideeën. Voor de uitvoering van het idee werd contact gezocht met het Vumc, AMC en de Vereniging van Ouders van Couveusekinderen dat al met een vergelijkbaar initiatief bezig was. Voor de afdeling Neonatologie in Deventer werd een maatwerkversie van de app gemaakt.

Meer informatie op www.dz.nl

Door: Nationale Zorggids