Normal_pexels-rene-asmussen-325690

In Den Haag is een geboortegolf op komst. Het aantal aanmeldingen bij de praktijken is erg toegenomen, zeggen verloskundigen van de Verloskundige Zorg Haaglanden (VZH) Dit meldt Algemeen Dagblad.

De verloskundigen hebben nu al meer zwangere vrouwen behandeld dan ze normaal in een heel jaar doen. Volgens verloskundige Denise Heidecke komt dit door de eerste lockdown. Mensen zijn meer thuis en daardoor is er meer tijd voor seks. 

Jaarlijks worden er ongeveer 6300 baby’s geboren in Den Haag. De Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV) zegt dat de babyboom van Haaglanden niet overal in het land te zien is. Waarom deze stijging juist in Den Haag te zien is, is onduidelijk. Wel is opvallend dat veel vrouwen juist in deze tijd hun spiraal laten verwijderen, omdat ze zwanger willen worden.

De verloskundigenpraktijken in Den Haag zijn goed voorbereid. Ze zorgen ervoor dat de besmettingsrisico’s zo klein mogelijk zijn. Zwangere vrouwen komen bijvoorbeeld minder vaak langs voor controle en de verloskundigen dragen beschermende middelen.

Door: Nationale Zorggids