Normal_baby_pasgeboren_geboorte

Studio MadeForMoments dook de archieven in en maakte en lijstje van babynamen die het afgelopen jaar het meest zijn gestegen in populariteit, in vergelijking met voorgaande jaren. Dit meldt MadeForMoments.

Een opvallend afwisselend rijtje van oudhollandse namen als Rein en Pieter tot vrij nieuwe en hippe namen zoals Riv, Lio en Olle. Mediafiguren blijken vaak een inspiratiebron te zijn voor de naam van onze kleine. Dat zou de populariteit van Rijk (Rijk Hofman, broer van Tim Hofman), Lio (zoon van Lil Kleine) en Lowen (zoon van Daley Blind) kunnen verklaren. De top tien jongensnamen die dit jaar het meeste toenamen in populariteit is daarom Rein, Vinz, Rijk, Riv, Pieter, Lio, Jilles, Lowen, Olle en Stenn.

Meisjesnamen

Dit rijtje bewijst volgens MadeForMoments wederom dat Nederlanders zich graag laten inspireren door bekende sterren, influencers of personages. Sterker nog, de helft van deze meisjesnamen is daar naar te herleiden. Zo noemden mommy influencers De Huismuts en Kae Sutherland hun dochters Rosie en Loua en komt de naam Maeve uit de Netflixserie Sex Education. Jailey is de nickname van Justin & Hailey Bieber en gaven Orlando Bloom en Katy Perry hun dochter de naam: Daisy. Zodoende is de top tien meisjesnamen die dit jaar het meest toenamen in populariteit: Rosie, Cato, Loua, Maeve, Lea, Jailey, Yasmin, Daisy, Fieke en Isra.

Door: Nationale Zorggids