Normal_police-378255_640

Vorige week woensdag heeft de politie de ouders aangehouden van de baby die in een vuilcontainer in Amsterdam werd aangetroffen. De ouders hebben zich zelf gemeld bij de politie. Volgens Gerald Roethof, de advocaat van de vader, dachten de ouders dat het kindje overleden was en raakten ze in paniek. Dit meldt NU.nl.

De verdachten zijn twee minderjarigen van 17 jaar uit Amsterdam. Volgens de advocaat waren de ouders vlak na de geboorte in de veronderstelling dat het meisje was overleden. Ze raakten in paniek, liepen met het meisje op straat en wisten niet wat ze moesten doen. Vervolgens kwamen ze langs een vuilcontainer en hebben het kindje daarin gedeponeerd.

De baby werd vorige week zondag aangetroffen en is met behulp van de brandweer uit de container bevrijd. Volgens Roethof maakt het kindje het goed.

De twee jongeren worden verdacht van poging tot kindermoord. Vrijdagmiddag zijn ze voorgeleid aan de kinderrechter-commissaris in Amsterdam. Onze voorwaarden zijn ze vrijgelaten. Vanwege de leeftijd van de verdachten is het Openbaar Ministerie voorzichtig met het geven van informatie over de zaak.

Door: Nationale Zorggids